Praktisch

Kunstcrew XXL is op zoek naar jonge Zeeuwse creatievelingen voor een interdisciplinaire ontmoeting. Kunstcrew is een laagdrempelig platform/maaktraject voor jonge makers binnen Zeeland waar aangespoord wordt interdisciplinair en collectief, samen, te werken. Als je meedoet wordt je onderdeel van een groep van ongeveer 15 á 20 enthousiaste creatieve jongeren die een samenwerking aan gaan, om onder begeleiding tot creatief-onderzoek en een vorm van creatieve-uiting te komen. 

NAAR WIE ZIJN WE OP ZOEK?
Voor KunstcrewXXL zoeken wij Zeeuwse jongeren (m/v/x) tussen de 15 en 26 jaar die zich bezig houden met of geïnteresseerd zijn in o.a. dans, theater, circus, muziek, fashion, beeldende kunst, film en taal. Geen zorgen, ervaring is geen  vereiste! 

Binnen het project is samenwerking een belangrijk en groot deel. Misschien weet je al heel goed wat je graag doet en waar je goed in bent, en waar je hart ligt. Het kan ook zo zijn dat je enkel een vermoeden hebt dat werken binnen het kunstdomein wellicht iets voor je is. Onder begeleiding gaan we samen actief op zoek naar ieders aandeel en kracht in de samenwerking.

WAT GAAN WE DOEN? 

Als je je aansluit bij Kunstcrew XXL ga je, onder begeleiding van professionals uit het culturele werkveld, samenwerken met andere jonge cultuurmakers uit Zeeland. Je gebruikt je eigen talenten, en ontdekt andere kunst-disciplines, om zo vanuit interdisciplinair onderzoek met elkaar een performance (in wording) vorm te geven. In de maanden mei en juni vinden ontmoetingen plaats van de deelnemers om te brainstormen, dingen te proberen, samen te kijken, geïnspireerd te worden door elkaar en door andere makers.


De Vrijbuiter en EEF
Kunstcrew is in 2023 een samenwerking tussen Eindeloos Eiland Festival, een landelijk buitenfestival met veel gevoel voor de aanwezige natuur, en Zeilschip en zeilende broedplaats de Vrijbuiter. De Vrijbuiter gaat dienen als mobiel atelier, broedplaats en maakruimte voor de deelnemers.

DATA
De weekenden van 20 & 21 mei, en 2 & 3 juni zijn kennismakings- en workshop-weekenden. In de georganiseerde weekenden komen we samen, zijn er workshops, momenten om nieuwe dingen te onderzoeken en momenten om jouw creatieve vondsten te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Je mag naar beide weekenden komen, maar beschikbaarheid voor één van de weekenden is ook al voldoende. Van 23-25 juni zullen we maken, onderzoeken en optreden op het EEF festival, hiervoor is het fijn als iedereen het hele weekend aanwezig kan zijn. Mogelijk komen er nog optredens bij in juli, augustus en september. Dit is optioneel, en natuurlijk heel leuk, maar je bent zeker niet verplicht je hier bij aan te sluiten. 

AANMELDEN
Enthousiast geworden? Meld je aan via Whatsapp (0615181492) of via e-mail info@kunstcrewxxl.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.